Gratis nieuwsserver proberen

Misschien denk je dat het onmogelijk is om een gratis nieuwsserver te bemachtigen. Eindeloos gratis, snel, veilig en praktisch downloaden, dat ga je niet vinden. Er zijn gelukkig wel een aantal usenet providers die een gratis nieuwsserver proefpakket aanbieden. Zo’n proefpakket heeft erg veel voordelen.

Eerst een gratis nieuwsserver proberen

De meerderheid van de Usenet providers bieden geen gratis nieuwsserver aan. Je moet eerst betalen. Voor een paar dagen, maanden of zelfs een jaar. Het enorme nadeel is, dat je dat niet weet wat je kan verwachten. Je moet immers eerst betalen voordat je weet wat wat je voor je geld krijgt. Na het betalen ontdek je misschien dat je helemaal niets kan downloaden. Of dat je SpotNet niet kan gebruiken. Als je dan support nodig hebt en vraagt wat er fout gaat, krijg je geen reactie of is men ronduit onbeschoft. Je moet het zelf maar uitzoeken. Het is ontzettend balen, als je voor een jaar betaald hebt en achteraf ontdekt dat je een abonnement bij een waardeloze provider hebt afgesloten.

Eerst testen

Er is eigenlijk maar een oplossing. Ga nooit zomaar met een provider in zee. Kijk of een provider een gratis nieuwsserver aanbiedt. Een nieuwsserver die je eerst mag testen, onder duidelijke voorwaarden. Gelukkig zijn er talloze providers die een Usenet proefpakket aanbieden. De beste nieuwsserver providers bieden zelfs proefpakketten aan van 14 dagen. Tijdens die 14 dagen mag je 300 GB, in elke gevallen zelfs 600 GB downloaden.
Een betere manier om te kijken of een provider betrouwbaar is, is er natuurlijk niet. Loop je tijdens de proefperiode tegen een probleem aan? Dan neem je gewoon contact op. Wordt je vraag amper, niet of op een onbeschofte manier beantwoordt? Dan zeg je ze gewoon gedag en ga je opzoek naar een Usenet provider die wel klantvriendelijk is.

Overzicht van providers met een gratis usenet proefpakket

We zouden hier een enorme lijst kunnen plaatsen van providers die een Usenet proefpakket aanbieden. Velen zijn de moeite niet waard om op te nemen. Waarom zou je een proefperiode van 5 GB voor 3 dagen accepteren als je 300 GB gedurende 30 dagen kan krijgen? Andere providers veranderen de proefperiode ineens in een betaald abonnement, waarna je misschien wel een jaar vastzit aan een waardeloze betaalde nieuwsserver. Het is erg handig om de kleine lettertjes goed te lezen. De Usenet providers die hieronder staan vermeld, zijn betrouwbaar en bieden een fantastische proefperiode aan.

Usenet.nl
Usenet.nl is een van de oudste en meest gebruikte Usenet providers in Europa. Het bedrijf bestaat al decennia en heeft een eigen backbone, ze hebben dus hun eigen servers.

 • 14 dagen gratis!
 • 256-bits SSL, niemand kan zien wat je download
 • Toegang tot 25.000 Terabyte aan films, muziek en meer
 • Met een gratis usenet downloadprogramma
 • Met 16 verbindingen tegelijk downloaden
 • 2.400 dagen retentie, dus toegang tot 6 jaar oude bestanden
 • Makkelijk in gebruik, voor beginnende en gevorderde downloaders

Als je na de proefperiode tevreden bent, kan je kiezen voor een betaalde nieuwsserver bij usenet.nl Bevalt het niet? Dan kan je de onderstaande provider ook proberen. Sommige mensen proberen talloze providers voordat ze een betaalde nieuwsserver nemen. Het is soms beter om eerst goed rond te kijken voordat je gaat betalen.

UseNext
UseNext is een zeer grote Duitse provider met 6 eigen serverparken. Ze hebben klanten in heel Europa en bieden een gratis nieuwsserver aan. De klantenservice is vriendelijk op meerdere manieren te bereiken. Het is mogelijk om UseNext 14 dagen lang te proberen, zonder ook maar iets te betalen.

 • 2 weken helemaal gratis!
 • 256-bits SSL, download met hoge privacy
 • Toegang tot 25 Petabytes aan films, muziek en meer
 • Bestanden worden niet gecensureerd
 • Met 16 verbindingen tegelijk downloaden
 • 2.400 dagen retentie, toegang tot 6 jaar oude bestanden
 • Download met onbeperkte snelheid
 • Vriendelijke klantenservice

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *