Payserver proberen

payserver proberen

Tips het vinden van de beste payserver
Supersnel muziek, games en films downloaden doe je met een payserver. Ook wel een nieuwsserver of newsserver genoemd. Het is een stuk praktischer dan downloaden met torrents en je hoeft geen uren te wachten tot je een bestand binnen hebt. Voor een paar euro per maand, kun je met een goede payserver naar hartenlust bestanden downloaden.

Er zijn verschillende Usenet providers die hun diensten aanbieden, maar welke is het beste? Raadzaam is om eerst verschillende payservers uit te proberen.

 • Eweka abonnement

  • Onbeperkte Snelheid
  • Onbeperkt aantal downloads
  • 50 verbindingen
  • 5089+ dagen binaire retentie
 • XLNED abonnement

  • Snelheid tot 120 Mbit/seconde
  • Onbeperkt aantal downloads
  • 12 gelijktijdige verbindingen
  • 4100 dagen retentie

Gratis payservers testen

Indien je niet direct een keuze wilt maken uit het aanbod van de vele payservers, heb je ook de mogelijkheid om vele verschillende payservers eerst gratis te testen. De meeste providers bieden je namelijk een proefperiode aan, waarbij je de mogelijkheid hebt om te kijken of de payserver je bevalt. De duur van de proefabonnementen verschillen per aanbieder, maar in enkele gevallen mag je twee weken lang gratis, tot maar liefst 600 GB, gratis downloaden. Bevalt de dienst je niet? Dan kun je je proefabonnement weer beëindigen en eventueel een andere payserver gratis proberen. Het voordeel is dat je niets hoeft te betalen, tot je weet wat je aan de dienst hebt.

Waar moet je op letten bij een proefperiode?

Op de website van de payserver aanbieder iedereen zich aanmelden voor een proefperiode. Vervolgens kun je vrijblijvend testen of de dienst bruikbaar is en voor je werkt. Daarnaast is het belangrijk dat de provider die de diensten aanbiedt, ook hun beloftes nakomt. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de downloadsnelheid en de retentie. Het is belangrijk dat deze snel is en dat de retentie hoog is. Test ook of het mogelijk is om uit alle belangrijke nieuwsgroepen te downloaden. Het laatste punt wat je kunt testen is de klantenservice. Zijn ze vriendelijk en helpen ze je verder met vragen? Mochten er problemen ontstaan, dan is het belangrijk dat de aanbieder je hiermee verder helpt.

Aanbevolen payservers

Er zijn diverse payserver aanbieders waarbij je een proefaccount kunt aanmaken. Wij hebben de beste payservers voor je op een rijtje gezet. Voor al deze diensten geldt dat je ze van tevoren gratis en vrijblijvend kunt proberen. De hieronder vermelde providers bieden hoge downloadsnelheden, toegang tot nieuwsgroepen met SSL en een redelijk hoge retentie aan.

Eweka
Een aanrader is Eweka! Dit is een van de beste nieuwsserver aanbieders en tevens een provider die al jarenlang actief is. Deze payserver mag je zeven dagen gratis proberen.
Eweka 7 dagen gratis testen? Kijk dan hier.

PureUsenet
Als je voor een snelle provider wilt gaan die niet duur is, is PureUsenet een aanrader. Je kan per maand betalen en er zijn vele verschillende pakketten. Pure Usenet 1 week testen? Kijk dan hier

Easynews
Easynews biedt snelle maar ook zeer goedkope payservers aan die te gebruiken zijn via de webbrowser. Deze dienst kun je maar liefst 14 dagen gratis testen. Wil je de proefperiode een kans geven? Kijk dan hier

XLned
XLned staat bekend als de goedkoopste provider van Nederland! Ze hebben regelmatig een proefabonnement maar de goedkoopste nieuwsserver kost slechts €2,24 per maand. XLned proberen? Kijk dan hier

De beste payserver is niet altijd de duurste

Uiteindelijk moeten de kwaliteit prijsverhoudingen ook goed zijn. Dit is geheel afhankelijk van je persoonlijke budget. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de nieuwsserver met de hoogste downloadsnelheid, te duur is. Dit is een persoonlijke afweging die je moet maken. Een uitstekende, snelle payserver hoeft echter niet meer dan €10,- per maand te kosten.

5/5 - (2 stemmen)

4 gedachten over “Payserver proberen”

 1. Jaap de Vries

  Ik heb eweka ontdekt dankzij een trial.
  Werkte zo goed dat ik een jaar abonnement heb afgesloten.
  Na xlned en astraweb was eweka echt een verademing, fantastische provider.

 2. Usenetbucket kende ik nog niet, bedankt.
  Die ga ik na Eweka proberen.
  Fijn dat dit allemaal gratis kan.

 3. Ik heb zeer slechte ervaringen met de provider Cheapnews.
  Reageren zeer traag (dagen) of helemaal niet op aangemaakte tickets of vragen.
  Ik kreeg een “480 suspended “, melding waarbij het account direct werd afgesloten werd.
  Geen toelichting, niets.
  Op mijn verzoek volgde een zeer onduidelijke uitleg, in het Engels, waarom dit was.
  Geen informatie over hoe het opgelost kon worden.
  Account voor een jaar betaald en 4 maanden gebruikt.
  Geen reactie op verzoek van een refund, dus in mijn 8 maanden diefstal van betaalde gelden.
  Nog niet eerder een dergelijk onprofessionele provider tegengekomen.

  1. Cheapnews is waardeloos. Probeer Eweka als je in Nederland verblijft, Usenet Server als je internationaal wilt downloaden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven