Nieuwsserver

De meeste mensen die downloaden, doen dat met een nieuwsserver. Hoe werkt een nieuwsserver en wat kan je er precies mee? Wat voor verschillen zijn er tussen de vele providers van nieuwsservers in Nederland? Daar, en op alles wat met nieuwsservers te maken heeft, gaan we uitgebreid op in.

Waarom een nieuwsserver proberen?

Met een goede nieuwsserver is het mogelijk om te downloaden uit nieuwsgroepen. NieuwsserverEr zijn bijna 200.000 verschillende nieuwsgroepen, ieder met een eigen thema. Bepaalde nieuwsgroepen zitten bomvol met video’s, in andere audio bestanden, applicaties of elektronische boeken. Een ieder soort multimedia bestand is te vinden in nieuwsgroepen.

Wie middels een nieuwsserver download, upload niet. Een nieuwsserver is immers niets meer dan een server, uploaden is niet nodig, iets wat bij het bittorrent protocol wel het geval is. Op torrent websites kan je ook zaken vinden, het nadeel is dat je met torrents altijd moet terugdelen. Downloaden kan met de hoogste snelheden die een ISP biedt, men kan dus zo snel downloaden als de internetprovider toelaat. Nieuwsservers zijn voorzien van SSL, waardoor de verbinding met de server niet is af te tappen, ook niet door een internet provider. Met een goede nieuwsserver kan men dus razendsnel, anoniem downloaden, zonder ooit iets te hoeven terug delen.

Betaalde nieuwsserver voor usenet?

Helaas zijn er geen gratis nieuwsservers. Deze zijn er wel maar deze zijn uitsluitend geschikt om .txt bestanden te downloaden, tekst dus. Dit is mogelijk middels een gewone email cliënt. Wie multimedia wilt downloaden is dus aangewezen op een betaalde nieuwsserver. De kosten vallen ontzettend mee. Voor €3,- per maand zijn er al nieuwsservers te verkrijgen waarmee je dag en nacht kan downloaden. Je hebt dan toegang tot alles wat nieuwsgroepen te bieden hebben, wanneer je maar wilt. Als men een snelle nieuwsserver zoekt met meer mogelijkheden zijn de kosten gemiddeld €10,- per maand. Bij het afsluiten van een jaarabonnement, geven veel providers vaak behoorlijke kortingen.

Gratis nieuwsserver
Er zijn een aantal uitstekende providers die men gratis kan testen middels een trial. Men kan dan enkele weken downloaden maar bepaalde providers bieden een proefabonnement aan. Als de dienst naar behoren werkt en men tevreden is kan er gekozen worden voor een echt abonnement. Dat is natuurlijk een stuk praktischer dan direct betalen, terwijl je niet weet waar je voor betaald.

De ene usenet nieuwsserver is de andere niet

Er zijn veel ‘providers’ die een zeer belabberde dienst aanbieden. Ze nemen zelf een nieuwsserver af op reseller basis en verkopen deze dan verder. Een serverpark hebben ze dus niet, kennis van zaken meestal ook niet en klantenservice is helemaal belabberd. Veelal duurt het dagen voordat men reageert en uiteindelijk heb je het als klant dan altijd zelf gedaan.

Gezien het feit dat er zo veel ‘providers’ zijn die eigenlijk alleen maar op de abonnementskosten uit zijn, is het verstandig om eerst informatie in te winnen. Wij nemen uitsluitend de beste providers in de EU en VS op die een eigen serverpark hebben en klantenservice hoog in het vaandel hebben. Daarnaast zijn vrijwel alle providers op deze website vrijblijvend te proberen. Zo kan je bij een provider zelfs een maand lang downloaden, met een maximum van 300 GB. Bekijk op onze website een overzicht van de providers die je eerst gratis kan proberen voordat je de portomonee trekt.

Scroll naar boven