Eweka proberen? 7 dagen voor niets

eweka payserver

Snelle nieuwsserver provider? Probeer Eweka zeven dagen gratis

Wil jij Usenet ontdekken en ben je op zoek naar een goede en betrouwbare nieuwsserver provider? En wil je een nieuwsserver proberen? Dit kan bij Eweka. Een van de oudste en bekendste nieuwsserver providers van Nederland biedt een gratis proefperiode van zeven dagen aan. Een weeklang kun je onbeperkt alles downloaden vanaf het Usenet. Bij Eweka krijg je het beste Usenet voor de laagste prijs en heb je toegang tot miljoenen geluid-, video-, en tekst materiaal. Genoeg redenen om Eweka eens vrijblijvend te proberen!

eweka

Download Usenet nieuwsgroepen met Eweka

Het internet bestaat naast het World Wide Web ook uit Usenet. In Nederland is het Usenet ook beter bekend als ‘nieuwsgroepen’. Vandaar ook het begrip ‘nieuwsserver’. Binnen deze nieuwsgroepen worden berichten (geluid, video en tekst) verzameld per onderwerp. Dit kunnen gebruikers van Usenet onderling uitwisselen. Je kunt materiaal downloaden, maar ook gegevens sturen naar de nieuwsgroepen. Het Usenet draait op duizenden servers over de hele wereld. Na een upload worden al deze servers gesynchroniseerd. Het netwerk van Usenet is dus een peer-to-peer netwerk. Peer-to-peer is een netwerk van meerdere servers en is veelgebruikt door online uitwisselingsdiensten.

Een van de oudste internet systemen

Het Usenet werd tussen 1979 en 1980 ontwikkeld door de Amerikanen Tom Truscott en Jim Ellis. Het netwerk is daarmee een van de oudste computer communicatiesystemen ter wereld. Usenet is bijvoorbeeld ook ouder dan het World Wide Web. Oorspronkelijk was het Usenet een discussieplatform. Niet voor niets treedt de vergelijking met fora regelmatig op. Binnen het Usenet heeft iedere nieuwsgroep zijn eigen discussieplaats. Vandaag de dag wordt het Usenet niet meer gebruikt om te discussiëren, maar is het vooral een uitwisselingsplaats van allerlei data.

Hoe krijg je toegang tot nieuwsgroepen?
Om toegang te krijgen tot het Usenet kun je niet gebruikmaken van Google Chrome of Internet Explorer. Je betreedt de nieuwsgroepen met een abonnement bij een Usenet cq. nieuwsserver provider, zoals Eweka. Bij een goede provider krijg je een beveiligde verbinding naar de nieuwsgroepen. Binnen deze nieuwsgroepen zijn de onderwerpen hiërarchisch geordend en worden de groepen aangeduid met een afkorting. Zo staat nl.* voor Nederland, news.* voor nieuws en comp.* voor tech. Het Usenet kent acht overkoepelende afkortingen en die worden steeds specifieker gemaakt. Bijvoorbeeld: de nieuwsgroep news.nl gaat over nieuws uit Nederland.

Usenet is nog steeds ontzettend populair

Ondanks dat het Usenet al behoorlijk op leeftijd is, zijn de nieuwsgroepen nog steeds populair. Hoe kan dat? Waarom wordt zo’n oud platform nog steeds gretig gebruikt? Eén van de redenen is dat het Usenet een enorm aanbod aan materiaal heeft. Je vindt er albums van artiesten, films, series en e-books. Dankzij de hoge downloadsnelheden staat dit in no-time op je computer. Een waarschuwing is hierbij wel op z’n plaats: het gebruik van Usenet is hartstikke legaal, maar pas wel op voordat je iets downloadt. Het is tegen de regels in om auteursrechtelijk materiaal te downloaden.

Eweka, een betrouwbare provider

Het is belangrijk om een betrouwbare Usenet provider te kiezen. Een betrouwbare aanbieder, zoals Eweka, heeft een veilige verbinding naar de nieuwsgroepen en geeft hoge prioriteit aan de privacy van het Usenet verkeer. Jouw IP-adres hoort alleen zichtbaar te zijn voor de provider en hebben derden verder geen toegang tot jouw gegevens. Bij een abonnement op een nieuwsserver betaal je dus onder andere voor een stukje privacy en veiligheid. Als een provider een takedownverzoek – aanvraag om materiaal offline te halen – ontvangt, worden jouw gegevens dus niet zomaar prijs gegeven.

Waarom een nieuwsserver bij Eweka?
Een payserver is een nieuwsserver waarvoor je moet betalen. Dit wordt ook wel een payserver genoemd. Binnen het Usenet worden tevens free servers gebruikt, maar die hebben niet de voordelen van een nieuwsserver. Een goede en snelle nieuwsserver beschikt in elk geval over een hoge downloadsnelheid en hoge retentie – het getal dat aangeeft hoe lang bestanden beschikbaar blijven voor de gebruiker. Ook ‘completion’ geeft een goede indruk van de kwaliteit van de nieuwsserver. Completion is in percentages de kans op een complete download.  Dit is een belangrijke variabele, omdat je niet telkens gefrustreerd wilt worden door incomplete downloads.

Eweka grootste nieuwsserver provider van Nederland

Als je voor Eweka kiest, heb je gegarandeerd een betrouwbare provider. Eweka heeft jarenlange ervaring met een snelle nieuwsserver. Sinds 2001 is deze aanbieder de grootste van Nederland. Eweka staat garant voor de snelste en meest betrouwbare toegang tot meer dan 125.000 nieuwsgroepen. Eweka opereert met het eigen in-house team vanuit het datacentrum in Amsterdam en geeft jou rechtstreeks toegang tot het Usenet. De snelle nieuwsserver biedt 4612 dagen retentie, onbeperkte downloadsnelheid, tot wel vijftig verbindingen per account, geen gebruikerslimieten en een zeer overtuigende completion van meer dan 99,5 procent.

Deze pakketten biedt Eweka
Eweka biedt drie verschillende pakketten aan voor onbeperkte toegang tot het Usenet. Je kunt kiezen uit pre-paid of een abonnementsvorm. Tussen beide pre-paid pakketten kun je altijd switchen. Downloads worden altijd met een SSL-codering binnengehaald. De volgende drie pakketten heeft Eweka:

Pre-paid Standaard Snelheid

 • 7,50 euro per maand
 • Tot 4612 dagen retentie
 • 50Mbps downloadsnelheid
 • 8 verbindingen per account
 • Geen gebruikerslimieten
 • Compleetheid van meer dan 99,5 procent

High-Speed-abonnement

 • 7,00 euro per maand
 • Tot 4612 dagen retentie
 • Onbeperkte downloadsnelheid
 • 50 verbindingen per account
 • Geen gebruikerslimieten
 • Compleetheid van meer dan 99,5 procent

Pre-paid hoge snelheid

 • 9,60 euro per maand
 • Tot 4612 dagen retentie
 • 300 Mbps downloadsnelheid
 • 20 verbindingen per account
 • Geen gebruikerslimieten
 • Compleetheid van meer dan 99,5%

Wil je gratis nieuwsserver van Eweka proberen?

Eweka’s nieuwsserver proberen? Dat kan zeven dagen lang gratis én onbeperkt. Als de proefperiode bevalt, kun je verlengen met het pakket naar keuze. Het aanmelden verloopt via de website van Eweka. Je kunt betalen met iDEAL, PayPal, Bank of per SMS. Ook via WorldPay zijn er verschillende betaalmethodes. Het is ook fijn om te weten dat alle pakketten voor een snelle nieuwsserver geen opzegtermijn hebben. Wanneer je wilt stoppen, eindigt gelijk je betalingsverplichting. Als je wilt, kun je later het account weer nieuw leven inblazen. Prima voorwaarden, toch?!

Rate this post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven