Spotnet handleiding

Als je wilt downloaden uit nieuwsgroepen, heb je een nieuwsserver nodig.
Met een nieuwsserver alleen kan je echter niet zo veel. Je hebt ook een downloadprogramma nodig.
Er zijn veel verschillende programma’s waarmee je kan downloaden uit nieuwsgroepen.
Het meest gebruikte programma is Spotnet, daar kijken we even naar in deze videohandleiding.

Downloaden met een Spotnet nieuwsserver

spotnetSpotnet is een uitstekend programma waar je mee kan zoeken en downloaden. Het programma is mede daarom zeer geschikt voor beginners en mensen die geen zin hebben om meerdere programma’s te gebruiken. Met Spotnet kan iedereen downloaden. Het is een kwestie van zoeken, op de downloadknop drukken en even wachten.

Bestanden die ingepakt zijn, in het .rar formaat, worden automatisch uitgepakt. Als dat niet lukt omdat de .rar bestanden beschadigd zijn, gebruikt het downloadprogramma de .par bestanden om de .rar bestanden te herstellen. Het voordeel is dat je geen Winrar of Quickpar nodig hebt. Zoeken, downloaden, uitpakken en eventueel herstellen, Spotnet is een 4 in 1 programma!

Gebruik een gratis nieuwsserver
Om met Spotnet te kunnen downloaden moet je een nieuwsserver hebben. Met een slechte payserver kan je weinig tot niets downloaden. Het kan dan enkele dagen duren voordat Spotnet alle spots heeft opgehaald als je het programma voor het eerst gebruikt. Spots zijn dan incompleet, niets is te downloaden en het aantal spots valt heel erg tegen.

Met een betaalde nieuwsserver van een betrouwbare provider kan je veel meer. De downloadsnelheden zijn hoger, je hebt toegang tot spots die vele jaren geleden zijn geüpload en kan dus veel sneller, veel meer downloaden. Het is dus aan te raden om een goede nieuwsserver te gebruiken. Als je nog geen nieuwsserver hebt kan je hieronder kijken. We hebben een lijst geplaatst met de beste nieuwsservers die je gratis kan proberen.

Gratis payserver voor Spotnet

Hieronder een overzicht van enkele payserver providers die een gratis nieuwsserver aanbieden.

  • Usenet.nl         Deze usenet provider biedt maar liefst 300 GB aan! Twee weken lang mag je downloaden met een maximum van 300 GB, helemaal gratis.
  • UseNEXT         UseNEXT biedt ook 300 GB aan, ook twee weken lang. De downloadsnelheden zijn extreem hoog, alles is gratis tijdens de proefperiode.
  • Usenetbucket   Usenetbucket biedt 5 GB aan, 1 week lang. Schrijf je je in via Facebook, dan krijg je er gratis 20 GB bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *