pure usenet

Als je uit nieuwsgroepen download moet je eens naar Pure Usenet kijken. Deze usenet provider is goedkoop maar biedt toch uitstekende nieuwsservers aan.

Pure Usenet is erg goedkoop

pure usenetMet een retentie van 2000+ dagen, vrij hoge downloadsnelheden en een dekking van vele nieuwsgroepen is Pure Usenet zeker niet duur. Voor minder dan €3,50 per maand kan je al een nieuwsserver krijgen waar je zonder limiet mee kan downloaden. De prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend en vergeleken met andere usenet providers is Pure Usenet helemaal niet duur.

Sommige usenet aanbieders bieden niet alleen maar abonnementen aan. Ze proberen klanten aan te trekken door deze een gratis nieuwsserver te geven. De meeste doen dit met mate, ze bieden een bepaalde hoeveelheid GB’s aan. Als men daar overheen gaat, is de gratis nieuwsserver niet langer bruikbaar. Bij Pure Usenet werkt dat heel anders, ze geven mogelijke klanten 7 dagen een nieuwsserver, die net zo werkt als een betaalde nieuwsserver. Mensen die gebruik maken van een gratis nieuwsserver weten dus ook gelijk wat ze kunnen verwachten als ze ervoor kiezen om voor een abonnement te betalen. Ook Eweka heeft een proefperiode van 7 dagen.

Abonnement afsluiten of per maand betalen?

Als de gratis nieuwsserver is bevallen kan je een abonnement afsluiten. Dit kan per maand, kwartaal, half jaar of jaar. Een jaarabonnement heeft ten voordeel dat je 20% korting krijgt. De meeste klanten kiezen daarom voor een jaarabonnement. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om per maand te betalen. Dit heeft dan wel als nadeel dat je iedere maand moet inloggen, bevestigen en betalen. Korting krijg je dan ook niet maar je hebt wel de vrijheid om je heil bij een andere provider te zoeken als iets toch tegenvalt.

Pure Usenet abonnement

In het verleden konden mensen kiezen uit vele soorten abonnementen maar dat was verwarrend en helemaal niet praktisch. Momenteel heeft Pure Usenet slechts 3 nieuwsserver pakketten en eigenlijk is dat meer dan genoeg. Zie hieronder de verschillende pakketten.

 • Pakket M: Dit pakket is voor de af en toe downloader. De prijs is €3,43 per maand, voor 8 connecties en een downloadsnelheid van 20Mbit per seconde.
 • Pakket XL: Dit pakket is voor de gemiddelde downloader. De prijs is €5,03 per maand, voor 12 connecties en een downloadsnelheid van 60Mbit per seconde.
 • Pakket XXL: Kies voor dit pakket als je vaak download. De prijs is €6,63 per maand, voor 12 connecties en een onbeperkte downloadsnelheid.

Zoals je ziet, voor slechts €3,43 per maand kan je al gebruik maken van een uitstekende nieuwsserver. Van een Nederlandse usenet provider die altijd bereikbaar is als je vragen hebt.

4.5/5 - (2 stemmen)

4 gedachten over “Pure Usenet”

 1. Ik vind pureusenet niet slecht voor de prijs maar posts zijn vaak niet te vinden. En dan heb je er ook niet zoveel aan. En die goedkoopste nieuwsserver pakket is echt veel te langzaam. Duurt een dag voor ik een film binnen heb gedownload.

 2. Bernard de Jong

  Ik vind dit ook een mindere usenet provider.

  Voor de prijs moet je niet meer verwachten.

  Maar ik vind Eweka gewoon beter.

  Goedkoop is duurkoop.

 3. Ik heb het geprobeerd maar kon niets downloaden.
  Steeds artikel niet gevonden.
  Ik ga nou de gratis week van Eweka proberen want dit is waaardeloos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven