Downloaden met Grabit en Spotweb

spotweb grabit downloaden

Wij raden mensen aan om Spotnet te gebruiken om te downloaden uit Usenet nieuwsgroepen. Sommige mensen willen echter downloaden met een ander download programma. Een ander uitstekend download programma, een newsreader, is Grabit. Dit programma is geheel gratis te gebruiken. Het enige dat je nodig hebt om te kunnen downloaden met Grabit of Spotnet, is een payserver of een gratis nieuwsserver. Kijk rond op deze website, veel aanbieders hier bieden een gratis nieuwsserver aan, die je eerst mag proberen.

Grabit downloaden uit nieuwsgroepen

Om Grabit te downloaden moet je even naar de website shemes.com gaan. Klik op de groene knop ‘Free Download’ om de laatste versie van Grabit te downloaden. Na het downloaden kan je Grabit gaan installeren. De installatie is vrij simpel, je kan gewoon doorklikken. Na de installatie wordt het voor veel mensen te ingewikkeld, zij weten namelijk niet wat zij moeten invullen.

eweka spotweb payserver

Grabit nieuwsserver instellingen

Grabit wil eerst weten wat het adres is van je nieuwsserver, je Usenet server. Als je Eweka gebruikt, kan je news.eweka.nl invullen, maar je kunt ook XLned gebruiken Gebruik je een andere nieuwsserver, dan moet je even bij je Usenet provider kijken wat het juiste nieuwsserver adres is. Na het invoeren van je nieuwsserver adres moet je de gebruikersnaam en het wachtwoord van je nieuwsserver invullen. Ook deze gegevens vind je in het klantenpaneel van je Usenet provider.

 • Eweka abonnement

  • Onbeperkte Snelheid
  • Onbeperkt aantal downloads
  • 50 verbindingen
  • 5089+ dagen binaire retentie
 • XLNED abonnement

  • Snelheid tot 120 Mbit/seconde
  • Onbeperkt aantal downloads
  • 12 gelijktijdige verbindingen
  • 4100 dagen retentie

Alle nieuwsgroepen worden opgehaald

Na het correct invullen van deze nieuwsserver gegevens zal Grabit starten en direct alle nieuwsgroepen ophalen die voorkomen binnen je nieuwsserver. Gebruik je een tier 1 provider zoals Eweka, dan heb je toegang tot alle mogelijke nieuwsgroepen. Maak je gebruik van een budget Usenet provider, dan krijg je toegang tot een beperkte hoeveelheid nieuwsgroepen. Ook dit is dus een reden om te kiezen voor een provider zoals Eweka.

Zoeken naar een bestand met Grabit

Grabit is gratis, maar als je de zoekfunctie gebruikt, dan word je na 5 keer gevraagd of je wilt betalen voor de zoekfunctie. Aangezien de zoekfunctie enorm waardeloos en onoverzichtelijk is, is het raadzaam om er niet voor te betalen. Er zijn veel handigere manieren om te zoeken naar een bestand. Er zijn NZB indexatie websites en je kan gebruik maken van een Spotweb website.

Spotweb is nzbserver.com

Veel mensen zoeken naar Spotweb, maar weten niet wat Spotweb is. Het Spotweb script stelt je in staat om op vrij simpele wijze nieuwsgroepen te doorzoeken. De interface van Spotweb lijkt erg veel op de interface van Spotnet. Op de website nzbserver.com is Spotweb geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Je kan linksboven direct zoeken naar een bestand. Als je dat heb gedaan, verschijnt er een lijst met spots, bestanden, die je kan downloaden. Klik op een spot en bekijk of deze het downloaden waard is. Heb je een interessante spot gevonden die je wilt downloaden, dan moet je een NZB bestand downloaden. Dat doe je door op de knop Download NZB te klikken.

Grabit NZB bestand downloaden

Als je het programma op de juiste manier hebt geïnstalleerd, zal het programma NZB bestanden direct herkennen. Klik twee maal op het NZB bestand en Grabit zal het bestand proberen te downloaden. Als je de term ‘article not found’ ziet, kan je payserver of gratis nieuwsserver het bestand niet vinden. Probeer in dit geval een andere payserver. Als alles goed gaat, wat meestal het geval is, dan is je download later in de map Grabit Downloads te vinden, in je downloads folder.

Grabit en Spotweb videohandleiding

Vind je deze geschreven handleiding onduidelijk? Of vind je het prettiger om een video te bekijken waarin je stap voor stap ziet hoe dit download programma werkt? Bekijk dan onze onderstaande videohandleiding even en leer downloaden met Grabit en Spotweb.

5/5 - (2 stemmen)
Scroll naar boven