Usenet

Wat zijn nieuwsgroepen

Wat zijn nieuwsgroepen en hoe kan je downloaden uit nieuwsgroepen? Usenet is een verzamelnaam. Eigenlijk is Usenet niets meer dan een enorme verzameling nieuwsgroepen. Er zijn ruim 200.000 usenet nieuwsgroepen en iedere groep heeft zijn eigen onderwerp. Uit sommige groepen kan je alleen tekstbestanden downloaden. Uit andere groepen kan je complete Ultra HD films downloaden. Er zijn nieuwsgroepen voor een ieder denkbaar onderwerp.

Downloaden uit usenet nieuwsgroepen

Downloaden uit usenet groepen is nog nooit zo populair geweest als vandaag de dag. Het is de snelste, veiligste en makkelijkste manier om te downloaden. Ben je niet bekend met deze manier van downloaden?
Veel kennis heb je niet nodig en het hoeft ook niets te kosten. Wat heb je nodig om te downloaden uit nieuwsgroepen? Er zijn maar een paar dingen die je nodig hebt om te downloaden uit nieuwsgroepen.

  • Een gratis download programma waarmee je toegang krijgt tot usenet. Er zijn veel van dit soort programma’s. Grabit is zeer geliefd en gebruiken wij regelmatig op deze website in onze handleidingen.
  • Je hebt een nieuwsserver nodig. Een nieuwsserver is niet gratis maar er zijn verschillende manieren om toch een gratis nieuwsserver te proberen! Ga naar de website van Eweka en probeer een week lang een gratis nieuwsserver. Kijk op deze website rond naar de vele andere aanbieders van gratis usenet nieuwsservers. Een vrijblijvende proefperiode van 300GB gedurende 2 weken is niet ongewoon.
  • Je hebt een methode nodig om te zoeken naar dingen die je wilt downloaden. Misschien wil je HD films, albums, ebooks, games of TV series downloaden? Dat kan op meerdere manieren. Zo kan je gaan voor een download en zoekprogramma in één, zoals Spotnet. Maar er zijn ook websites waarmee je kan zoeken, zoals nzbserver en niet te vergeten NZB zoekmachines zoals Binsearch.

Makkelijk downloaden met Spotnet

nieuwsgroepen nzb downloadenWil je het zo simpel mogelijk houden en direct alles uit nieuwsgroepen downloaden zonder poespas? Kies dan voor Spotnet! Met dit programma is het mogelijk om te zoeken en direct te downloaden.

Je hebt dan nog wel een payserver nodig maar, nogmaals, ook die kan je gratis krijgen. De installatie van Spotnet is erg simpel, al kan het behoorlijk lang duren voordat het programma voor de eerste maal volledig geladen is. Soms duurt het wel een halve dag voordat Spotnet de eerst keer gebruikt kan worden.

Als Spotnet eenmaal geïnstalleerd is en je een goede nieuwsserver hebt, kan je een ieder bestand dat te vinden is in Usenet groepen downloaden met slechts 3 muisklikken. Veel mensen, die het erg simpel en overzichtelijk willen houden gebruiken daarom Spotnet. Anderen willen iets meer controle, vinden Spotnet wat te beperkt en geven daarom de voorkeur aan verschillende websites en programma’s. Websites, zoekmachines speciaal voor NZB bestanden, waarmee je direct nieuwsgroepen direct kan doorzoeken, zoals binsearch. Veel mensen gebruiken tegenwoordig het liefste een besloten Nederlandse Usenet website, zoals Place2Home.

Wil je zien hoe SpotNet werkt? Bekijk dan de onderstaande video eens!

5/5 - (2 stemmen)

3 thoughts on “Wat zijn nieuwsgroepen

    1. Ik download al vele Jaren naar tevredenheid met Spotnet. Het is een goede vervanger voor de voormalige FTD gemeenschap. Wat was downloaden toen nog gezellig. Op Spotnet verschijnen er toch vaak nare reacties van vervelende mensen.

  1. Bij Eweka heb je de meeste toegang tot nieuwsgroepen.
    Met Pure Usenet kon ik in de meeste groepen niet eens komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *