Place2home handleiding

place2home registratie

Helaas is place2home.net gestopt na een actie van stichting brein. De website komt niet terug. Zoek je een goede vervanger? Momenteel zijn spotnet en nzbserver de beste vervangers.

De beste nieuwsservers om mee te downloaden

 • Eweka abonnement

  • Onbeperkte Snelheid
  • Onbeperkt aantal downloads
  • 50 verbindingen
  • 5089+ dagen binaire retentie
 • XLNED abonnement

  • Snelheid tot 120 Mbit/seconde
  • Onbeperkt aantal downloads
  • 12 gelijktijdige verbindingen
  • 4100 dagen retentie

Een van de meest gebruikte usenet websites in Nederland is place2home. Op dit besloten usenet forum kan je van alles vinden. De nieuwste films en series met Nederlandse ondertiteling, Nederlandse ebooks, games, apps. Hoe gebruik je place2home en hoe word je lid?

Place2home registreren

Het kan knap lastig zijn om lid te worden van place2home.net De beheerders zetten regelmatig de registratie uit. Het is dan niet mogelijk om je te registeren. Daar is dan geen directe oplossing voor. Maar je kan om de 2 dagen even kijken of de registratie weer geopend is. Als de registratie open is, moet je je zo snel mogelijk inschrijven, voordat ze de registratie weer sluiten.

Geen mobiel, VPN of proxy tijdens de place2home registratie
Mensen die anoniem het internet opgaan, gebruiken een VPN of proxy. Helaas eisen de beheerders van place2home dat je je inschrijft zonder een proxy of VPN. Je moet je eigen internetverbinding gebruiken. Het is ook niet toegestaan om je in te schrijven met de internetverbinding van je telecomprovider. Waarschijnlijk willen de beheerders van het usenet forum je echte IP adres zien, zodat ze weten dat je niet van een auteursrechtenorganisatie bent. Je zult je dus moeten inschrijven met een ‘echt’ IP adres. Maar, dat hoeft niet het IP adres van je thuiscomputer te zijn.

Je kan je ook inschrijven op je werk, bij een kennis of ergens anders. Als je denkt, ik schrijf mij wel in als ik gratis WiFi gebruik in een hotel, ziekenhuis of winkelcentrum, dan moet ik je teleurstellen. Vrijwel alle open WiFi netwerken gebruiken een proxyserver, waardoor place2home je registratie niet accepteert.

Nadat je je hebt ingeschreven kan het soms nog dagen duren voordat je echt toegang krijgt. Moderators bekijken een iedere aanvraag zeer nauwkeurig en laten niet iedereen binnen. Als er een scheldwoord in je nickname zit, accepteren ze je aanvraag waarschijnlijk niet. Na het registratieproces en dagen wachten kan je eindelijk het usenet forum gaan gebruiken. Maar hoe?

Hoe werkt place2home?

place2home nzb downloaden

Als je eenmaal lid bent van place2home, moet je enkele dingen weten om de website optimaal te kunnen gebruiken. Het forum is opgedeeld in categorieën, die gevuld zijn met een bepaald soort bestanden. Stel dat je op zoek bent naar een complete serie en die het liefste in AVI of DIVX formaat wilt downloaden. Dan moet je zoeken in Beeld > Series > Compleet [Avi/DivX]  Zo zijn er categorieën voor van alles, van films, series, muziek, games en ebooks.

Als je iets hebt gevonden, wil je het waarschijnlijk downloaden. Er is niet direct een NZB knop te vinden, zoals dat wel het geval is bij nzbserver en Spotnet. Je moet de spotter, meestal de uploader, eerst bedanken. Dat kan je het beste doen door een berichtje te plaatsen met de tekst ‘bedankt’. Het is namelijk verplicht om het woord bedankt op te nemen in je bericht. Vaak is het niet nodig om een bericht te plaatsen, je hoeft dan alleen op de knop “Bedankt de poster” te klikken. Daarna verschijnen de NZB links, voor binsearch, nzbindex en newsleech. Je kan daarna het NZB bestand downloaden bij een van deze 3 NZB zoekmachines en dan begint het downloaden pas. Weet je nog niet hoe je moet downloaden met place2home en een usenet download programma? Bekijk dan de onderstaande video even.

Place2home alternatief

Er zijn enkele goede alternatieven voor place2home.net Als je een usenet website wilt gebruiken en geen zin hebt om een programma te installeren, dan is nzbserver.com een uitstekende website. Je hoeft je niet te registreren, iedereen kan nzbserver direct gebruiken. De website nzbserver is gebaseerd op het spotweb script. Iedereen kan Spotweb gebruiken en een eigen spotweb website opzetten. Je kan Spotweb zelfs op je eigen PC of laptop installeren en het zo instellen dat Spotweb niet door anderen, via het internet, kan worden gebruikt. Dit vereist echter enige kennis van scripttalen. Als je het wilt proberen kan je Spotweb downloaden op GitHub.

Een ander alternatief is Spotnet. Met het programma Spotnet kan iedereen downloaden. Er is geen enkel usenet zoek en download programma dat zo simpel in gebruik is als Spotnet. Na het downloaden van Spotnet moet je de gegevens invoeren van je payserver. Nadat je dit hebt gedaan begint Spotnet met het ophalen van alle headers en reacties. Dat kan erg lang duren, afhankelijk van de snelheid van je payserver en internetverbinding. Het is niet ongebruikelijk dat het programma 10 uur bezig is voordat je kan beginnen met downloaden. Maar, daarna kan je makkelijk en snel zoeken naar downloads. Als je iets hebt gevonden kan je direct beginnen met downloaden. Spotnet doet dat voor je, je hoeft alleen maar te zoeken en op een ‘download’ knop te klikken.

Andere usenet websites. Helaas zijn er momenteel geen Nederlandse usenet websites die op wat voor manier dan maar ook te vergelijken zijn met place2home. Er worden vaak place2home kloon websites opgezet. Maar na enkele weken of maanden worden deze offline gehaald.

4.2/5 - (5 stemmen)

3 gedachten over “Place2home handleiding”

 1. Jaap de Vries

  Jammer dat ze offline zijn gegaan.
  Brein haalt alle leuke websites offline.
  Ik gebruik nou film-paleis.me, werkt perfect ze hebben ook torrents.

  1. Bernard de Jong

   Helemaal mee eens.

   Voor films is filmpaleis erg goed.

   Anders gebruik ik spotnet of nzbserver.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven