Spotnet nieuwsgroepen downloaden met een payserver

spotnet download payserver

Als je met Spotnet wilt downloaden uit nieuwsgroepen, heb je maar 1 ding nodig. Een goede payserver. Wij raden Eweka aan. Met Eweka kan je bestanden downloaden die 14 jaar geleden zijn geüpload. Lees deze Spotnet handleiding door om te leren downloaden uit nieuwsgroepen.

spotnet eweka

Eweka payserver en Spotnet

Voordat je Spotnet kan gebruiken, heb je een payserver nodig. Heb je al een goede payserver? Dan heb je Eweka niet nodig. Heb je nog geen payserver, dan raden wij Eweka aan. Misschien vraag je je af waarom. Eweka is niet alleen een van de oudste Usenet providers, het is ook de grootste in Nederland. Daarnaast zijn de downloadsnelheden zeer hoog. En de retentie, het aantal dagen dat je kan teruggaan om een bestand te downloaden, is maar liefst 5000 dagen. Dat is bijna 14 jaar. Het voordeel van Eweka is dat je een payserver eerst kan testen. Je moet in de meeste gevallen wel betalen per maand of jaar, maar als je binnen een week opzegt, krijg je je geld terug. Op deze manier kan je dus kijken of een Eweka payserver je biedt wat je zoekt.

 • Eweka abonnement

  • Onbeperkte Snelheid
  • Onbeperkt aantal downloads
  • 50 verbindingen
  • 5089+ dagen binaire retentie
 • XLNED abonnement

  • Snelheid tot 120 Mbit/seconde
  • Onbeperkt aantal downloads
  • 12 gelijktijdige verbindingen
  • 4100 dagen retentie

Spotnet download nieuwsgroepen

Met Spotnet kan je van alles downloaden uit nieuwsgroepen. Maak je gebruik van een tier 1 Usenet provider zoals Eweka, dan kan je downloaden uit vrijwel alle nieuwsgroepen. Wij raden ook hierom het gebruik van Eweka aan. Als je een goede payserver hebt, kan je Spotnet Classic downloaden. Dit is de originele versie van Spotnet. Er is nog een versie, namelijk Spotnet 2. Wij adviseren je om Spotnet 2 niet te gebruiken, er wordt veel geadverteerd in Spotnet 2, daarnaast loopt dit programma regelmatig vast.

Spotnet Classic downloaden

spotnet eweka

Je kan Spotnet Classic hier downloaden. Na het downloaden van Spotnet Classic kan je het programma installeren. Dat gaat bijna vanzelf, je hoeft alleen maar verder te klikken. Na het installeren van het programma kan je beginnen. En, dit is waar bijna iedereen vastloopt. Je moet namelijk je payserver gegevens invullen. Gelukkig heeft Spotnet Classic een lijst met de meest voorkomende Usenet providers. Ook Eweka komt voor. Eweka werkt fantastisch samen met Spotnet Classic. Als je Usenet provider niet voorkomt in de lijst van providers, dan moet je voor anders kiezen. In dit voorbeeld kies ik voor Eweka.

Het voordeel is dat ik slechts hoef aan te geven dat ik Eweka wilt gebruiken, waarna veel informatie automatisch wordt ingevuld. De download, upload, header server, en de juiste SSL poorten worden dan ingesteld. Je hoeft nu alleen nog maar de gebruikersnaam en het wachtwoord in te vullen van je payserver. Deze gegevens ontvang je bijna altijd middels een email na inschrijving bij een Usenet provider. Maar, je kan ze ook vinden in het klantenpaneel van de meeste Usenet providers. Bij Eweka vind je deze gegevens in het klantenpaneel, het is zelfs mogelijk om je wachtwoord aan te passen. Zijn alle gegevens goed ingevuld? Klik dan op verbinden.

Alle spots worden opgehaald

Als je op verbinden klikt, gaat Spotnet Classic direct alle reacties van gebruikers, de headers en spots ophalen. Deze komen terecht in de Spotnet database. Het kan in sommige gevallen zomaar een paar uur duren voordat het programma klaar is voor gebruik. Hoe lang je moet wachten hangt af van de snelheid van je internetverbinding en de downloadsnelheid van je payserver. Als je Eweka gebruikt moet je een klein half uurtje wachten tot Spotnet klaar is voor gebruik. Als Spotnet eindelijk klaar is met het ophalen van van alle spots die voorkomen binnen je payserver, dan verschijnt er een overzicht van de laatste spots.

Downloaden met Spotnet

spotnet downloaden

Je kan zoeken met de zoekbalk linksboven in. Zoek naar een spot. Heb je een leuke spot gevonden, dan kan je er twee keer op klikken. De spot wordt geopend. Om de spot te downloaden met Spotnet classic, moet je op de grote blauwe pijl klikken. Je spot wordt nu gedownload in het tabblad Downloads. Na het downloaden vind je de spot in je downloads folder.

Downloaden lukt niet?

Als je een spot niet kan downloaden, kunnen daar verschillende redenen voor zijn. In de meeste gevallen gebruik je een payserver die een bestand simpelweg niet kan vinden. Probeer in dit geval een betere payserver. Wij raden Eweka aan, mocht je daar geen geld voor hebben, dan kan je UsenetBucket proberen. Het kan echter ook dat het niet aan je payserver zijn. Sommige spots worden verwijderd door Usenet providers, waardoor ze niet meer te vinden zijn in nieuwsgroepen. In enkele gevallen is een spot gewoon te lang geleden geüpload. De beste kans die je dan hebt om een spot toch te downloaden, is een Usenet provider met een zeer hoge retentie. Op dit moment is er geen enkele Usenet provider met een betere retentie dan Eweka. Lukt het niet met Eweka, dan lukt het al helemaal niet met andere Usenet providers. De limiet is helaas 14 jaar, oudere bestanden kan je niet downloaden.

Eweka proberen
Spotnet video handleiding

Wil je stap voor stap zien hoe je Spotnet moet installeren en hoe je een spot kan downloaden? Bekijk dan onze onderstaande video handleiding even.

4.5/5 - (2 stemmen)
Scroll naar boven