Usenet providers

Er zijn veel usenet providers in zowel Nederland als het buitenland. Enkele bieden een proefperiode aan waardoor je gedurende een tijd van enkele weken een gratis nieuwsserver tot je beschikking hebt. Anderen willen dat je direct voor een jaar betaald, dergelijke providers nemen wij niet op. Eerst vrijblijvend testen, dan eventueel betalen. Hieronder een korte vergelijking van de verschillende providers met een gratis nieuwsserver testperiode.

Gratis nieuwsserver is beter dan direct betalen

Veel providers zien het liefste dat je direct voor een jaar betaald. Het grote nadeel is dat je dan geen enkel idee hebt wat de kwaliteit van de nieuwsservers zijn die ze aanbieden. Een goede nieuwsserver kost toch al snel 60 tot 150 euro per jaar. Het is ronduit dom om voor iets te betalen terwijl je helemaal niet weet wat je krijgt. Eerst testen is ons advies.

De usenet providers hieronder bieden een testperiode aan. Je kan ze vrijblijvend proberen, zonder te hoeven betalen. Als je testperiode in goede orde verloopt en je tevreden bent, kan je er voor kiezen om een abonnement af te sluiten voor een maand of jaar. Mocht het heel erg tegenvallen, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een andere provider gratis te proberen.

Providers met een gratis nieuwsserver testperiode

De providers verschillen nogal van elkaar. Enkele hebben een hoge retentie, waardoor je zeer oude bestanden kan downloaden. De term ‘Article not found‘ zul je dan nooit tegenkomen. Andere providers bieden downloadsnelheden aan van 500 Mb/sec. En dan zijn er ook providers die een simpele maar zeer goedkope nieuwsserver aanbieden. Sommige zijn gevestigd in Nederland, anderen in de Scandinavië, Duitsland of de VS.

Nederlandse Usenet providers die je gratis kan proberen

Eweka
Eweka bestaat al meer dan 15 jaar en wordt gezien als een zeer betrouwbare provider. Ze bieden slechts 2 pakketten aan, namelijk een 50Mb/sec en een 100Mb/sec pakket. De retentie is uitstekend, momenteel hebben ze een retentie van 3100 dagen.
Eweka gratis proberen? Kijk dan hier voor gratis testperiode van 7 dagen.

Pure Usenet
Pure Usenet is een stuk goedkoper dan Eweka maar biedt een lagere retentie aan, van 1100 dagen. Ze hebben verschillende pakketten, voor minder dan 2 euro per maand heb je al een nieuwsserver. Als je Pure Usenet 1 week gratis wilt proberen, kan je je hier inschrijven.

Niet Nederlandse usenet providers

UsenetBucket
UsenetBucket zit in Scandinavië maar heeft ook een Nederlandstalige helpdesk. Ze bieden een proefabonnement aan van 5 GB. Wil je meer dan 5 GB downloaden dan kan je via hun website een link delen op Facebook, ze geven je dan 20 GB extra. De retentie is 1100 en de downloadsnelheden hangen af van het pakket dat je kiest. Usenet Bucket proberen? Kijk dan hier op de website.

UseNext
Als laatste maar zeker niet als minste, UseNext, een Duitse Usenet provider. 3000 dagen retentie, downloaden met een maximum van maar liefst 800 Mb/sec! 14 dagen gratis te proberen. Interesse? Kijk dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *