spotweb nzbserver

Nzbserver is een usenet website. Het is het beste alternatief voor Spotnet of Spotlite. Op nzbserver hoef je je niet te registreren, je kan direct zoeken, een NZB bestand downloaden, om het daarna met je download programma te downloaden.

Wat is nzbserver

Nzbserver.com is een Nederlandse website die gebruik maakt van Spotweb. Spotweb is een script daarmee iedereen een eigen usenet website kan opzetten. Dat kan lokaal, op je eigen computer maar ook op een server. Eigenlijk heeft het script maar één ding nodig om te werken, je payserver logins. Na het invoeren van je payserver logins, zal Spotweb alle headers en reacties ophalen die voorkomen binnen je payserver.

Eweka

Er worden dus geen spots getoond van 10 jaar geleden, als je payserver een retentie heeft van 1 jaar. Je ziet dus alleen de dingen die je kan downloaden. Op de website nzbserver.com werkt dat niet zo. De eigenaar van NZBserver heeft immers zijn eigen payserver logins ingevoerd, waardoor je dingen ziet die je met je eigen payserver niet kan downloaden. Maar, het kan ook zo zijn dat je minder bestanden ziet dan je eigen payserver kan downloaden. Dit is het enige nadeel van nzbserver.com

Hoe werkt nzbserver?

nzbserver zoekenNzbserver.com is een simpele website zonder veel toeters en bellen. Je kan direct zoeken, het is niet nodig en ook niet mogelijk om je te registeren. De website is opgedeeld in verschillende categorieën en secties, zo kan je onder de categorie ‘image’ specifiek zoeken naar vele verschillende soorten bestanden en bestandstypes. Dit maakt het makkelijker als je naar een film zoekt, maar alleen de DVD wilt downloaden. Je doorzoekt dan alleen de sectie DVD. Hieronder een overzicht van de secties binnen Image.

 • DivX
 • WMV
 • MPEG
 • DVD
 • HD
 • Series

nzbserver nzb downloadenLinksboven kan je zoeken naar bestanden in de zoekbox. Je klikt daarna op enter, waarna alle spots die voldoen aan je zoekopdracht verschijnen. In de lijst die overeenkomt met je zoekopdracht staan soms waarschuwingstekens, zoals een rode driehoek. Die rode driehoek is een waarschuwing. Andere mensen die het bestand hebben gedownload, waarschuwen dat er iets niet klopt. Er zit malware in de download. Of, het is niet zoals vermeld, de verkeerde film bijvoorbeeld. Het is dan beter om het bestand niet te downloaden. Gelukkig zijn er niet veel spots die malware bevatten, de meeste spots, ‘downloads’ zijn uitstekend. Je moet alleen goed uitkijken met programma’s. Als je een programma of app download, kan het zijn dat de uploader daar malware in heeft verborgen. Dat valt niet altijd op, waardoor je er geen last van hebt maar wel met een geïnfecteerde PC, laptop, tablet of smartphone zit.

Een NZB bestand zoeken en downloaden

Het is helemaal niet moeilijk om te downloaden met behulp van de website van NZBserver. Je zoekt naar een bestand dat je wilt downloaden. Daarna klik je in de rechterhoek, bovenin het scherm op ‘NZB’. Er wordt dan direct een NZB bestand gedownload, die je in je newsreader, usenet download programma, kan openen. Als je payserver het bestand kan downloaden, gebeurt dat, maar als het bestand te lang geleden is geupload, kan je payserver het bestand niet downloaden. Je krijgt dan een onbruikbaar bestand waar je niets aan hebt. Als een payserver de retentie niet heeft om een bestand te downloaden, krijg je meestal de melding ‘article not found‘. Daar is helaas maar één oplossing voor, je hebt dan een betere payserver nodig. Een goede payserver kost gemiddeld 8 euro per maand en heeft een retentie van minimaal 4 jaar. Als je veel download, is het zeker de moeite waard. Eweka is een van de beste payserver providers die toch betaalbaar is. Klik hier om Eweka te bezoeken.

Wil je zien hoe je kan downloaden met Grabit en nzbserver? Bekijk dan deze video handleiding.

5/5 - (3 stemmen)

4 reacties op “Nzbserver handleiding”

 1. Jaap de Vries

  Fantastisch alternatief voor spotnet.
  Als ik ergens ben heb ik niet altijd de tijd om spotnet te installeren.
  Dan gebruik ik gewoon nzbserver werkt altijd perfect.

 2. Ik gebruik gewoon Spotnet. Dan kan ik ook spots aanmelden. Dat kan niet met nzbserver of ik moet spotweb op mijn PC installeren.

 3. Bernard de Jong

  Als ik Spotnet niet kan gebruiken omdat ik niet thuis ben gebruik ik nzbserver.

  Niet slecht maar ze laten niet alles zien.

 4. Die man in die video gebruikt Windows XP.
  Deze video is wel erg oud.
  Jammer dat place2home er niet meer is.
  Ik gebruik nu nzbserver en soms spotnet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12 + 3 =

Scroll naar top